Май ще изляза прав, че нищо не трябва да се пипа.
Май ще изляза прав, че нищо не трябва да се пипа.
Анатоли Бовянски
София
Uploaded with ImageShack.us
Н.Иванов
Логнах се във Вашият форум за участие в конкурса. Ще постна няколко вариянта ако визията на сайта няма да се променя.
За дизайнерите наистина е важна предварителната информация. До пълното и уточняване се надявам да съм уцелила посоката
Ако логото е с акцент за форума
Ако се търси ефект на надписа
Ето и нещо за любителите на лога със знакчета
До скоро
Дотук лично на мен не ми допадна нито едно от показаните предложения. Повечето са направени чрез прост подбор на шрифтове и напляскани отстрани безразборно елементи...
Най-близо до истината е логото на Габриел, най-издържано е (ако се премахнат излишните моделчета).
Всички предложения допускат една съществена грешка - думата МОДЕЛИСТ е изписана на латиница, а слогъна на кирилица.
Ами след като е БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА МОДЕЛИЗМИ (в настияшия слогън също е допусната груба грешка), защо надписът е с латински букви?!?!
Отгоре на това, думата modelist губи по смисъл пред по-популярната modeller... Тоест, тя е доста неприемлива за англоговорящите. Би могла да носи смисъл и да присъства в логото само ако има български вариант, който впоследствие е адаптиран с латински букви.
Във връзка с по-горе казаното, ще си позволя горещо да препоръчам думата "моделизъм" да бъде заменена с множественото й число "моделизми", защото форумът обхваща няколко вида моделизми, а не само един конкретен вид моделизъм...
Все едно да се каже за BG-Mamma - "Българският форум за майка" (вместо майки). Примерно...
За да бъде интуитивно, лесно и приятно за четене:
МОДЕЛИСТ
Българският форум за моделизми
П.п. Дали изписването на домейна в логото има някакъв конкретен смисъл?
Георги Русинов
Прочети условията , по точно т. 1 Там пише латиница . Разберете се и тогава обявявайте конкурси .
Н.Иванов
Е, чак пък, че са УЖАС и са грозни, поизсилил ли се !....
Чудесно е, че си от доста години в изграждането на сайтове, а как си с правописа в тях ?
Нищо лично, но когато правиш коментари и даваш мнения за направеното от другите, би трябвало да погледнеш и себе си, какво би могъл ти да сътвориш, иначе успех с предложенията ти....
В момента конкурса е на ниво предложения, коментарите по-късно, иначе подкрепям мнението на Бовянски, че едно нещо, което си работи, не би трябвало да се пипа !
П.П. За всеки случай нека помага и племенницата ти !
Последна редакция от GMateev; 12.07.2012 на 12:14.
- Съгласен съм с теб да бъде "моделизми", но трябва да остане
modelist.bg
Българският форум за моделизми
- Според мен има. Ако логото се използва извън форума - по рекламни материали - ще носи в себе си информация и за домейна/сайта/форума.П.п. Дали изписването на домейна в логото има някакъв конкретен смисъл?
~~ CARPE DIEM! ~~
инж. Мартин Марков
Моят пост е в съзвучие с т. 5 от условията, а не с т. 1. Има си собственик на форума, който еднолично обявява конкурса.
Лично аз не съм съгласен с изискването на т.1, но това не ми пречи да коментирам и да дам своето мнение. Доколкото схващам, това е и крайната цел на занятието - с общи напъни да се роди нещо хубаво, естетически издържано, качествено и вършещо работа, нали?
Всичко казано дотук от мен е на база размишления и коментари. Все пак едно лого трябва да бъде харесвано от колкото се може повече хора.
Ето - Мартин даде чудесен пример защо ТРЯБВА да присъства домейна в знака - дава пряка насока за това, че МОДЕЛИСТ е интернет форум, а не например клуб по интереси...
Според мен едно перфектно лого би следвало да отговаря САМИЧКО на всички подобни възникнали въпроси.
Георги Русинов
Здравейте! Ето и моите предложения:
Нека си поговорим, какво е лого - това е знак който отъждествява определен субект / във Вашият случай форум/. Логото трябва да е просто не със сложни цветове и елементи за да бъде възможно за ползване в различни аспекти / интернет, печатни материали или фанелки/. Трябва да е адаптивно за кирилица и латиница/ да изглежда по еднакъв начин/. Ако форумът е доста популярен не е необходимо да има допълнителни описания, сагаш логото и приключваш, но зад всичко това стои много усилена работа.
Във всички мнения има по частица истина, но няма нищо лошо в желанието на Вашият модератор да популяризира и промени този сайт / ако нямаше тази тема аз като личност нигога нямаше да знам , че съществува този форум/.
Та, нека погледнем позитивно и кой до колкото може да помогне за да се случи една положителна промяна.
Поздрави,
nepoznata
P.S. Ще продължа да наблюдавам темата и ако има положителен резултат предлагам за форума една година безплатен хостинг.
В момента 9 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 9 гости)