Определено трябва да се създава някакъв въздушен поток около спийда. Сега ходих да видя фабрични модели и установих, че с малки изключения това се спазва. Не се спазва само при микромоделите, но там токовете са не повече от 3-4 ампера.
Определено трябва да се създава някакъв въздушен поток около спийда. Сега ходих да видя фабрични модели и установих, че с малки изключения това се спазва. Не се спазва само при микромоделите, но там токовете са не повече от 3-4 ампера.
Росимир Матеев
Ето как става охлаждането на спида:
Зимата в снега на входа на въздуха се лепи тиксо, за да не се мокри вътре.
Последна редакция от muns; 30.01.2010 на 20:27.
Вчера пуснах птичето и лети страхотно!
Тъй като е по - леко от старият модел, излита като ракета. На нож лети по - добре и планира чудесно. За съжаление, проблем с предавателя не ми позволи да летя колкото ми се искаше, но добре, че се разминах само със счупено витло.
С хартиеното тиксо затварям заборника за охлаждане, за да не влиза сняг.
При тез температури няма опастност нещо да прегрее.
Последна редакция от muns; 01.02.2010 на 14:27.
Тялото. Който може, да си го начертае:
[
Последна редакция от muns; 04.09.2012 на 21:39.
Вчера чудното време ми даде възможност да похвъркам доста.
Тиксото на заборника пази от сняг.
Самолетчето лети чудесно, планира много добре с леко подпиране с горна.
С винт 10/6 се опитва да виси, ама му преча!
Последна редакция от muns; 15.02.2010 на 13:27.
[QUOTE=muns;553]Вчера чудното време ми даде възможност да похвъркам доста.
Тиксото на заборника пази от сняг.
Самолетчето лети чудесно, планира много добре с леко подпиране с горна.
С винт 10/6 се опитва да виси, а
Ето клипче как се бори с вятъра:
http://www.bgshare.com/450657/MVI_0564.AVI
Разгледах темата от началото и разбрах последователността на сглобяване.А за начинаещи като мен снимките са от значение....Само не ми стана ясно крилото колко да е дълго 100 см или 90 см и от каква дебелина депрон се прави .Започвам го още утре,а и тате обеща да помага
Христиан Христов-Габрово
Крилото бе 1000 мм, но го отрязах на 950. Всички размери са в мм. На чертежа на вертикалното кормило съм сбъркал една мерна линия, но баща ти ще се сети за какво става дума. Ако намеря чертежа, ще го коригирам. Депрона на крилото е 3 мм, останалите детайли са от 6 мм.
Успех!
Последна редакция от muns; 03.03.2010 на 16:46.
Благодаря на milen.2000 от Казанлък! Показа ми как лети самолетчето ми, щото имам доста да тренирам упавление!
В момента 2 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 2 гости)