Работата по машината продължава
Работата по машината продължава
Неделчо Брънчев
ПАЦО, ако още важи предложението ти- трябват ми две кръгчета от текстолит с диаметър 20см.
Ето и как би изглеждало
Ако ще те затрудни изрязването на кръговете, може да ми пратиш плоскост от която аз с лъкчето да си ги изрежа.
Неделчо Брънчев
150mm идва прекалено малко. Ако диаметъра е по малък от 190мм няма да има възможност да се захванат както трябва раметаната. 200мм си е оптимално. Няма да е особен проблем ако се направят от 3 части кръгчетата, които да се слепят със смола и със няколко болчета М2.
Неделчо Брънчев
утре ще погледна дали имам парчета по голями от 150мм.ако не в понеделник ще потърся на друго място
Според мен укрепването на неподвижните турбини е недостаръчно. В момента те играят роля на урепващ елемент ,а те вибрират колкото и малко да е и при високи обороти пласмасата се криви. Аз имам 3 вида (вярно че не са кой знае какво пак са от Хобито ) и те се държат по този начин .
За основа може да се използва стара дънна платка от компютър , като преди това се изчистят елементите :) (видях го на едно друго място ).
Да, така е, прав си, но аз мисля да сложа на края на носешите греди по едно алуминиево профилче което хем ще придаде още по-голяма здравина на конструкцията, хем ще предпази турбините при евентуален краш.
Неделчо Брънчев
Споделих какво наблюдавам при турбините който имам аз . А за другото
А няма ли да е по добре,вместо да се движи цялата турбина,да се постави "сопло" във вид на цилиндър под нея,през който да минава струята и да се управлява той.Много по-малко инерционно и може да се движи по две оси.
Успех !!!
Тянко Ковачев
В момента 3 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 3 гости)