П .П. извинявай аз не разбрах правино въпросати . искам да имитирам ръдър без да го имам
Да, намирам я за наложителна!
Нямам необходимите умения, но бих искал да я променя.
Не - оригиналния софтуер си ми харесва
Не ползвам такава апаратура.
П .П. извинявай аз не разбрах правино въпросати . искам да имитирам ръдър без да го имам
Пристигнаха ми новите благинки
Ще преработя апаратурата за да мога да използвам телеметрията на FrSky и оригиналния и предавател (и всички досегашни Turnigy приемници).
За целта ще използвам DIY предавателя на FrSky, а не готовите им блокчета.
Желанието ми е само с превключвател да си избирам кой предавател да ползвам. Без да се налага да слагам и махам каквото и да е.
Моментът е удобен за експерименти със софтуера за телеметрия. Ще видя доколко добре ще работи с двата предавателя.
Да уточня: Двата предавателя НЯМА да работят едновременно разбира се
Ще снимам процеса на преработка и като съм готов ще публикувам резултата.
~~ CARPE DIEM! ~~
инж. Мартин Марков
Искам да променя /0/ на сервото така че да получа /примерно ход/- 30 - 0 - 60гр/ ако сервото е 90гр ход.Това възможно ли е и как се прави. Говорим за настройка от предаватела.
Здравейте всички.. Реших си проблема с 0-та на сервото---отиваш в меню 6/10 - на първата колонка и съответния канал променяш стойностите и посоката до точката в която искаш да поставиш 0-та.
Последна редакция от Коцето; 16.09.2013 на 19:56. Причина: грешка при печата
Коце, извинявай, че не съм отговорил навреме ... радвам се, че си успял самостоятелно да се справиш!
~~ CARPE DIEM! ~~
инж. Мартин Марков
Колеги, с голям кеф споделям, че идеята ми за 2в1 проработи!
Днес направих първи проби с телеметрията на FrSky и 5dBi антенка и от раз покорих 1200м.
Не беше просто за вярване, но "стенда" с приемник, ESC, серва и батерия дори и без пряка видимост държеше!
Помолих баща ми, който в ролята на отдалечен сътрудник усърдно помагаше, да се премести от зона с пряка видимост към моето местоположение към такава в "сянка" зад къщата си заедно със "стенда". Изумих се когато връзката не се разпадна и продължи да функционира макар и при отчетени по-ниски нива на сигнала.
Failsafe режима също работи прекрасно при тия приемници!
Снимки на външния вид на апаратурата:
Както бях писал по-горе, идеята е само с един превклювател лесно да се преминава между "родния" RF9X v2 предавател-модул и FrSky предавателя + индикацията за телеметрията.
Защо ми беше нужно това ?
Ами защото първо не ми се даваха пари за още една апаратура на която да сложа телеметрията и второ исках да си ползвам наличните turnigy приемници, а това изисква оставянето на родния предавател. А бе все габровски тънки сметки
Ето и едно кратко видео:
Имам подробен снимков материал около преработката. Постепенно ще го кача и него.
~~ CARPE DIEM! ~~
инж. Мартин Марков
ПРИВЕТ КОЛЕГИ Имам проблем с подсветката na TURNIGY er9x-r803 версиа V1.1481-MIKE. Има ли начин да се програмира да се самоизключва тази подсветка TURNIGY 9X LCD BACKLIGHT KIT в момента след пускане на апаратурата тя остава да свети постоянно рових и light off after но не става нищо
В момента 4 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 4 гости)