Странен метод, имам нужда от това, моят е 6 мм. и не ще да излиза. Всъщност няма проблем да го сложа от дясно, има ли значение как да е монтирано сервото - вертикално или хоризонтално ?
Странен метод, имам нужда от това, моят е 6 мм. и не ще да излиза. Всъщност няма проблем да го сложа от дясно, има ли значение как да е монтирано сервото - вертикално или хоризонтално ?
След кафето отивам да пусна една гаражна врата и след това смятам да се заема с руля и сервото му. Някакви тънкости за монтажа им, че ще режа....
Привет Иво, транеца ми е от две слепени пластини шперплат 3,5 мм., дали има смисъл да го усилвам още ?
Днес не успях да работя по модела, но утре ще слагам руля.
Явно в бързината съм пропустнал някоя дума освен правописните и граматически грешки, които правя.
Минималното разстояние се препоръчва да не бъде по малко от 1.6 -1.8 пъти радиуса на винта.
Но и толкова отместен рул от осевата линия не е добре. Той освен че управлява, освен че се стреми да компенсира страничното ходене на винта, представлява съпротивление.
Просто мисля на глас.
На практика ако само аз казвам кво мисля и ти следваш единствено мои указания ще стане по лошо от колкото ако го събереш сам.
Мисля, че всеки, който пише тук, разчита да чуе различни мнения, мисля че всеки, който пише тук, се опитва да си изясни неща, които не са му ясни, поне моите причини да го правя са такива. В случая ти се явяваш единственият, който имаш желание да споделяш и помагаш, ако имаше и други мнения бих се вслушал и замислил и върху тях.
Силно се надявам с писанията си тук да сме полезни и на някой друг....
Разсъждавам на глас, гледах чертежи на 1/8 модели, които имам, там това разстояние варира между 75 - 85 мм.
И пак въпрос, в посока на движението, кое трябва да е отпред, винта или руля ? Питам ,защото при съотношенията, които си дал, отпред трябва да е руля ( сметките ми са за руля с който разполагам ).
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)