Окосихме днес пистата с Крум, направихме я този път правоъгълна с размери 40х30м. някъде на око. Трябва да е достатъчно за да се излита във всички посоки с по два самолета едновременно. Благодарение на предишните два три дъждовни месеца тази година косихме с около месец по рано. През изминалите години все съм косял някъде около 20 юни, а тази година на 26 май тревата беше такава че не можеше да се излита и каца нормално.
От известно време не знам кво ми стана, ама оставих самолетите да почиват и почнах да летя с ДВГ хели клас 50. Летя си го още без конопито че по лесно ми е почистването и настройките. Голямо предимство се оказа това хели защото няма нужда да ходя на поляната, да я кося подържам и т.н. Отивам в една къща с голям двор и там седнал на масата в двора с кафе и безалкохолно по друго си е.
Тази вечер драснах набързо една програмка в която да си описвам моделите защото взех да забравям вече на кои модел какво оборудване се слагаше и какви впечатления са ми останали от дадения модел. Мисля че ще се хареса и на други потребители на форума затова я споделям зипната и прикачена в това мнение.
Не си ли мислил да сложиш графичка за моточасове или литри?
Аз понеже наблягам на електричките, съм си направил една простичка таблица в Ексел-а
за циклите на батериите на всеки модел. Ей-тъй, за статистиката...
Стоян Пулевски '71 набор.
Така е, там където се пише името, мА, и С на батерията, може да се дописва и на колко цикъла е, вместо да има още един ред само за тези цикли. Може и в едната бележка да се пише на колко полета и време във въздуха е модела, и на колко цикъла е батерията. Батерията по принцип е консуматив и при мене се слага една и съща батерия на няколко модела. Примерно имам 5 батерии, и ги нося всичките 5 заредени в куфара, без значение кои самолет от общо 16 самолета и 3 хеликоптера съм взел и тръгнал за поляната. После когато ми остане време и седна да пия кафе ще напиша още една програмка само за батериите-мисля че така ще е по правилно.. Все пак аз гледам от моята камбанария, но ще направя нужните промени така че да е удобно за повече хора...
Драснах програмка и за батериите. Направих таблицата да е хоризонтална за да се виждат всичките в един прозорец. Като се кликне на снимката излиза още едно прозорче.
Днес в моята малка ескадрила беше приет за редовна летна експлоатация и новия ми четирикоптер. Сдобих се с него благодарение на колегата Швед който ме зариби на тема коптери .
Първия ми полет на мен, и на коптера го снимах на клип за да остане в архив, и го качих на тубата. Както се вижда от клипа държах коптера в един квадрат с размери около 1,2х1,2м. и на височина до 1,5м. при опознаването ни-тоест при облитането. Издържах точно 10 мин. по часовник докато да ми се схване врата, и то без краш. Батерията след 10 минутно висене което е на около 40-50% газ беше паднала на 3,5волта което мисля че е добре. Нормалните полети в бъдеще време може би ще бъдат с продължителност от 6 до 12 минути според това колко газ съм дал, и какъв товар ще нося. Трябва да видя няква малка камера, и видеопредавател с тегло под 50гр.
Май че коптера ще ми дойде идеален за тренировка на моториката на пръстите в дългите зимни и студени вечери когато не може да се лети на открито с големите модели.
https://www.youtube.com/watch?v=LezP-Eef_AM
В момента 1 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)