Покрай въртящата се стойка за камерата започна да се оформя на чертеж и самолета който ще я носи. На снимката не съм начертал още двете полукрила от двете страни на центроплана.
Покрай въртящата се стойка за камерата започна да се оформя на чертеж и самолета който ще я носи. На снимката не съм начертал още двете полукрила от двете страни на центроплана.
Голямото чертане приключи. Всички детайли който трябва да бъдат лазерно отрязани съм ги начертал по този самолет за видеозаснемане. Сега остава някои ден да ги отрежа на лазера и да ги слепя в тази форма на самолет.
Поредното попълнение в моята ескадрила. Спортен самолет за пилотаж и щуротии/всекидневно летене/ и трениране. Измислен, начертан и направен от мен. Днеска беше облитането му. Подробно описание на целия процес от мисълта за него, през чертане, слепване, и подробен отчет за първия полет в тази тема:
http://modelist.bg/showthread.php?t=1409&page=1
След малка промяна в големия ми ЯК-54 тои вече може да излита и каца съвсем спокойно и от полянката ми на 4км от къщи, а не както до сега да ходя 60км до летище специално за да направя няколко полета. Промяната е в замяна на гумите му, замених ги с такива от детска количка с диаметър около 140мм.
Клипче от паленото на двигателя и излитането:
Клипче малко от полета:
И клипче от кацането с големите гуми:
Модела е шперплатов с разпереност от 216см., и бензинов двигател 55 кубика боксер, със мощност от около 6 коня.
Браво, адаш! Много готин модел!!!
Каква е причината да го караш без капотаж и фанар?
Георги Русинов
Той така си ги кара - КАБРИО .
Готин звук на моторетката!
Стоян Пулевски '71 набор.
Причината е че това беше първото му излитане и кацане от тази поляна с новите големи гуми. Поляната има големи пукнатини до 5см някъде от сушата това лято, и тревата пак е щръкнала та спира доста модела. За сравнение САР232 при три четири до пет излитания има едно капотиране като е със 70мм. гуми-просто гумата влиза в пукнатина и самолета спира на място и се обръща по гръб. Имах големи притеснения че ще капотира при излитане, или кацане и ще се ожули носа и кабината както и че може да счупя витло при това. Миналия ден обаче заваля дъжд доста се намокри земята и омекна, после с колата трамбовахме малко, и с големите гуми ЯКА се справи идеално та стана работата.
Малко снимки и от днешния полетен ден. Пак имах гости от Пловдив на моята полянка та се събрахме да си почешем езиците и да упражняваме ефективно хобито. Близо 8 часа на поляната и много полети чак до тъмно.
Координатите на моята полянка който иска да си играе с гугал мапса
Малка част от полета ми днес:
Голям проблем се оказа плюенето на двг от карбуратора на капки гориво и от там омасляване на обектива на камерата. Ще видя как да го реша в бъдеще време...
В момента 3 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 3 гости)