За самолет ти трябва най-малко 4 канална апаратура. Тази от хелито не знам какво представлява само така както си дал работната и честота. Иначе да , прав си , че не са много евтини , но последно време има доста решения на сносна цена.

Това е единия евтин вариант http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...idProduct=9042
Конкретната апаратура работи на 2.4Гхз тази честота вече се ползва на-масово. Идеална е за начинаещ , който не е сигурен това неговото хоби ли е или не е. Лошото е , че няма памет на модели , но е идеална за по-прости такива, като тренери и някои акробатчета , които не изискват микс. Само , че трябва да си помниш тримовката за всеки модел.

По-добрия вариант и съответно на двойна цена е http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...idProduct=8992 -аз съм с така и доста хора познавам с такава , а и виждам , че не малко народ и от този форум я притежават. Апаратурата е с възможностите на апаратури на доказани производители. Много функционална. С памет за модели. Абе общо взето много екстри , които могат да ти послужат , ако навлезеш сериозно в хобито.

Моята препоръка е следната- намери опитни моделисти от твоя регион, вземи първата апаратура, направи си първия модел , виж как е и ако ти допада/не допада винаги можеш да я продадеш на цената на, която си я взел. И съответно или да се откажеш, или да си вземеш по-добрата.