Аз съм за жълтите ХТ 60 конектори на хобикинг. Предвид, че карам основно хелита - тоталните щети идват много по-скоро, отколкото каквото и да е влияние върху буксата, а удоволствието да е презапоявам е повече от голямо.
Аз съм за жълтите ХТ 60 конектори на хобикинг. Предвид, че карам основно хелита - тоталните щети идват много по-скоро, отколкото каквото и да е влияние върху буксата, а удоволствието да е презапоявам е повече от голямо.
Евгени Екимов
Беше ми писнало с тези кафявите T-конектори. Включват се трудно, понякога се мъчиш по една минута. Измъкват се трудно, ако не са оребрени. При запояване понякога се топи пластмасата и перото се криви. Въобще беше си пълна мъка.
С тези жълтите конектори направо се родих. Запояват се лесно, включват се лесно, изключват се лесно, правят много добър контакт, държат до 60А. Какво повече може да се иска от един конектор? Освен това Hobby King са решили да ги наложат и почти винаги ти пращат батериите с такъв конектор. С две думи - искаме или не искаме - минаваме на жълти конектори. Но не мога да се оплача - готини са и в 99% от случаите наистина ми решават съществуващите проблеми. Имам си и преходници от XT60 към Т-конектор и обратно, така че не е задължително веднага да презапоявам батерията или хелито. Тоест боравя еднакво добре и с двата стандарта, но XT60 (жълтия) си е с предпочитание.
Росимир Матеев
А защо кафявите се наричат Т-конектори?
Денис Стоянов
ВСИЧКО ОПИРА ДО МЕРАК
Ами защото двете пера са перпендикулярни едно на друго и оформят буквата Т.
Росимир Матеев
По искане на denisista е създадена анкета за предпочитан конектор:
http://modelist.bg/showthread.php?t=887
Росимир Матеев
Натиснах Т конекторите без да искам, но исках да си дам гласа за ХТ60 конекторите. Понеже батериите ми идват с тях -не запоявам. Разкачат се по-лесно една от друга буксите.Тъй като имат улейче -по-лесно се и запояват.
Не че Т конектора е лош-напротив, просто някак свикнах с тези.
Евгени Екимов
Кой с каквото свикне, все е добро. Аз съм с Т - конектори и не ми създават проблеми. Е, наложи се някои да им натъманя пластинките, щото явно са по - евтинджос изпълнение. Ама да седна да сменям, че други били по - добри...
Честно казано и аз не съм имал никакви проблеми с кафявите, но след като всички ми казват, че жълтите са по-добри, защо пък да не ги сменя.
Денис Стоянов
ВСИЧКО ОПИРА ДО МЕРАК
В момента 2 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 2 гости)