Ше го видя....
А някакви наблюдения върху GAUI 365 имате ли?
Тъй като аз все още съм лош пилот, не смея да пробвам системата, за да не счупя хеликоптера. Изчаквах да мине пролетното училище за хеликоптери с Гари и чак тогава мислех да събера смелост и да пробвам хеликоптера и системата. Хеликоптера, на който е монтирана системата, е Logo 600 без флайбар. Тъй като няма флайбар, произволна грешка в настройките щеше да доведе до краш. Това ме възпираше до момента да експериментирам.
Вчера обаче Явор Йотов имаше път покрай Габрово и се отби за малко при мене. Той също умира от любопитство как ще се държи SK-720. Дефакто преди време аз я купих по негова препоръка. Та с две думи - дадох хеликоптера и системата на Явор и предполагам че тези дни той ще направи експеримента. Ако той не напише какви са резултатите, аз ще го направя.
Росимир Матеев
В друга тема споменаваш ,че сте го пробвали вече SK-720. Разкажи впечатленията плийз.
Пробвахме го вчера. Успя да го настрои и го караше колегата Явор Йотов. Аз просто бях свидетел. В началото имахме известни проблеми с вибрациите, но после се оправи с новите лепенки.
Като цяло мога да преразкажа неговите впечатления. Хеликоптера лети като в масло. Колко да е нервен зависи от настройките. Тепърва предстоят експерименти кой параметър за какво служи. Може да се държи като нормален 3D хеликоптер, може и като коаксиален (с дистанционно включване на функция Leveling). Не може обаче да замръзва в една точка. Хоризонтира се, но продължава да се носи по посока на набраната инерция.
Дефакто утрешния ден си го бях заплюл за подробно изчитане на инструкцията дума по дума и за първи мои опити да летя с него. Като цяло има много добри впечатления от програмата за настройки. Има великолепни визарди, които стъпка по стъпка ви превеждат през целия процес на настройка на абсолютно всичко - механично и електронно. На всяка една стъпка има подробни обяснения и дори върху екрана на програмата с червено ви обгражда кое поле трябва да промените и после се обяснява как това да стане. Ако не друго, поне ще научите всеки един аспект и всяка една подробност от механичните настройки.
Самите настройки са направени близки до ума на човека, а не до механиката на хеликоптера. Например скоростта, с която може да бъде наклонен хеликоптера или с която може да бъде завъртяна опашката се въвежда в градуси за секунда. Ако се даде ниска скорост, хеликоптера ще стане бавен и трудноподвижен от гледна точка на пилота, но в същото време ще отреагирва светкавично на поривите на вятъра и няма да позволи например да се капичне.
С две думи - SK-720 позволява първо да си направите хеликоптера да изглежда като коаксиален, с напредъка да го превърнете в обикновен, но лесно управляем, и постепенно с напредъка ви да го правите все по-нервен и по-нервен. Има специални скрити настройки за момента, в който започнете да летите 3D и още един комплект скрити настройки за момента, в който станете спец и искате да изстискате абсолютно всичко.
Дефакто SK-720 ви позволява с един и същи хеликоптер да изминете целия път от новобранец до 3D експерт.
Повече - утре, като основно ще изпробвам новобранските настройки.
Росимир Матеев
Супер ! Дано не забравиш да пишеш утре ? А относно зелените лепенки ако поръчаш вземи един комплект и за мен моля.
Намерих ги на 2-3 места из интернет, но не можах да поръчам поради различни причини - или няма наличност, или България я няма в списъка и т.н. Все още търся валиден електронен магазин, откъдето да ги купя. Помагайте с линкове.
Росимир Матеев
Малко магазини
http://www.modelclub-gabrovo.com/links.html
Станислав Стоев
088 59 60 61 7
Helmesi Agilery ¶ ¶
В момента 7 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 7 гости)