[QUOTE=Иво горанов;14715]Има 3 в компютъра ми[/QUOTE
а проблем ли е да ги качиш тук?
[QUOTE=Иво горанов;14715]Има 3 в компютъра ми[/QUOTE
а проблем ли е да ги качиш тук?
[QUOTE=soton;14723] Ето ти един on line, но ако ти трябва за рибарска лодка не върши работа защото минималната скорост е 45км/ч, а при разпъване на въдици тази скорост е не само ненужна но и нежелателна.
http://www.radiocontrolinfo.com/RCca...Calculator.php
Опитвам се да намеря разяснене на параметъра pitch на винта. От това което намерих в интернет
"Pitch: (Propeller) Defined as the distance a prop would be moved forward under 0% slippage in one revolution." Излиза че е разстоянието на което ще се придвижи напред винта (лодката) при един оборот. Но това under 0% slippage (под 0% приплъзване) изобщо не ми се връзва в превода.
Ще съм благодарен ако някой даде разяснение на термина pitch.
Последна редакция от krasimir; 08.12.2012 на 01:07.
pitch- e геометрична характеристика на винта "стъпка"
Бива постоянна при FPP(fixed Pitch Propeller) и конролируемо изменяща се при CPP (Controled Pitch Propeller)
При първите скороста на кораба са управлява с промяната на оборротите, при вторите може двигателя да работи на постояни обороти а скороста на кораба се управлява с с промяната на ъгъла на поставяне на лопатите, при което се изменя стъпката. Съществуват СРР задвижвания при които се променят и обороти и ъгъл на лопатите за да се постигне прецизиране на упора на винта.
Принципно вярно за гребните винтове на лодки http://okafish.ru/300/226_268.htm
Но е неприложимо зо корабни модели в класове М
Педложеният калкулатор е грешен!
Приеми горното ми твърдение за аксиома!
Благодаря,
в статията добре е описано какво е pitch (съпка), разбираемо са описани и други параметри. За нещастие или щастие след като прочетох статията възникнаха нови въпроси, но ще се опитам да си намеря отговорите в Net-а и ако не успея пак ще досаждам.
Жалко, че повечето online магазине не посочват двигатели с каква мощност са подходящи за предлаганите от тях винтове.
Здравейте честити празници.
Имам едно питане за корпус на лодка,от какво мага да си направя какъв материал да използвам.
чудя се ако взема мек материал да речем парче стериопор и като завърша корпуса да изпозвам някакви видове лепила за да не пуска вода дали ше стане.
искам да си направя лодка за забавление понеже вече си направих лодка за захранка.
В момента 10 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 10 гости)