Здравейте преди малко се сетих за една анкета за да видим Моделистите в България какви модели предпочитат - собствена изработка или готов от магазина, и напишете едно изречение Защо ?
Успех.
Собствена изработка
Готов от магазина
Здравейте преди малко се сетих за една анкета за да видим Моделистите в България какви модели предпочитат - собствена изработка или готов от магазина, и напишете едно изречение Защо ?
Успех.
Зависи какъв е модела и като направиш равносметка колко ще ти излезе да го направиш сам и каква е цената на готовия модел тогава можем да мислим да деламе или да купуваме готов модел
Твърдо за саморъчно правен.След направата удоволствието е несъизмеримо а и при самата направа откриваш много нови неща всеки път.Цената тук няма значение защото все пак е за удоволствие и когато тогава.
Христо Лозанов гр.Пловдив
'Темпо' 10 RC
Подкреням мнението на Hristo Lozanov. Аз изработвам сам, почти всички части които са ми по силите.
Неделчо Брънчев
Аз мисля, че моделист може да се нарече САМО човек, който сам си прави моделите, другите са само потребители на готови продукти и не могат да се имат за МОДЕЛИСТИ !!! Ако си купиш готова храна от магазина и я изядеш, не казваш, че си готвач, нали !!!
Ако имам достатъчно свободно време и богат избор от продукти, предпочитам да си сготвя сам.
Но ако времето ми е недостатъчно или нямам необходимите съдове, уреди и продукти, си купувам готова храна или такава, която с малко усилия, подправки, претопляне или доизкусуряване ще ме нахрани.
Аз лично не мога да готвя по цял ден, тъй като съм на работа. Готвя вечер по 30-тина минути. През уикендите обикновено не готвя, защото тогава консумирам сготвеното...
Г-н goti, Вие готвач ли сте?
Виждам, че сте от Пловдив. Ако имате готови ястия, заповядайте на кулинарните ни сбирки! Те се провеждат всяка събота (и/или неделя) в кухнята в град Раковски.
Георги Русинов
Прекалено крайно изказване, което изключва от кръга на моделистите хеликоптерджиите и автомоделистите.
Според мене общото, което обединява всички моделисти, е не правенето на модели, а любовта към моделите, във всичките нейни измерения - правене, тунинговане, колекциониране, ремонтиране, каране или летене, четене на литература по въпроса, сбирки с приятели и разговори по въпроса, ходене на съвместни мероприятия, състезания и т.н.
Няма смисъл да се изпада в крайности. Дори и тези, които сами си правят моделите, пак си купуват сервота, жироскопи, спийдове, апаратури и т.н. Важи и обратното - тези, които купуват готови модели, веднага след това започват да ремонтират и тунинговат. И едните и другите карат - кой повече, кой по-малко. Истината е, че всеки един моделист е някъде по средата между двете крайности - 100% направен или 100% купен модел. Всеки прави нещо (кой каквото може и каквото желае) и всеки купува нещо (ако правенето не си струва поради ниската цена на това нещо).
Аз например разбирам от електроника и ако поискам, мога да си разработя и направя собствен спийд контролер. Но предпочитам да си го купя. Е това прави ли ме по-малък или по-лош специалист по електроника? Ако все пак взема и наистина направя спийд контролер, трябва ли да обвиня всички останали, че нямат право да се наричат електронни специалисти?
Анкетата е донякъде подвеждаща, защото в нея като отговори са посочени само двете крайности. Няма нито един междинен отговор.
Росимир Матеев
Не виждам връзката между лична хигиена и летищна писта, но както и да е. :) Може би Ви притеснява фактът, че същото място не много отдавна е било уранова мина. Ако е така - разбирам напълно.
Така или иначе на този етап тази писта е най-доброто място за РЦ модели. Всеки е добре дошъл, стига да носи със себе си добри намерения!
Георги Русинов
Аз съм фен на правените модели. Кеф ми е да конструирам и изработя нещо и да го литна.
Чертежи не ползвам, спазвам горе - долу пропорциите. Харесва ми да експериментирам.
Ама по отношение на експеримента, Весо Драганов има да го гоним...
Инак за купени и правени - кой както му харесва. Някои предпочитат карането и не им се занимава с изработка, други им харесва работата по модела, карането не им е стихия... Напоследък повече ми се кара, позанемарих последния модел, малко ми остана.
Последна редакция от muns; 19.04.2010 на 16:03.
В момента 7 потребители разглеждат тази тема. (0 регистрирани и 7 гости)