-
Една самоделка и от мен
От доста време ме гложди идеята за малко по голяма играчка от тази която имам.Гледам цените им и цъкам като руски часовник.Покрай камиончето което имам събрах доста чаркове за резерва , но то излезе доста здраво.И за да не ги гледам че стоят безучастно реших да сглобя нещо средно между 1/10 и 1/8. За шаси ще ползвам алуминиева ламарина 1,5 мм.След окончателното сглобяване ще изрежа още една за заздравяване.Моделчето ще бъде 4х4 с централен диференциал.Още се триумя дали да преместя централния от другата страна на шасито с цел увеличаване на проходимостта или да го направя по стандартния начин.Все пак от това създание няма да търся скорост.
Хм. Странно не мога да кача снимки.Сори за барута ще опитам утре да ги кача.
-
1 Attachment(s)
Приложение 4172
Ура успях през ИЕ.Явно Гугъл Хром не умее всичко :laughing:.
-
1 Attachment(s)
приготвил съм такива "обувки" за моята самоделка.
трябва да помисля и за купето , но малко по нататък когато получа някаква база , че засега размерите са на око и да ми хареса
-
5 Attachment(s)
малка промяна на проекта
и понеже смятам да изработя сам полуоските и карданите , а тук вече ще трябват малко металорежещи машини , временно изоставям количката.причината е че като отида при някой стругар за нещо дребно започват едни обяснения как няма да стане :nono:. или пък колко пари да ти взема за това нищо.обаче първо ми трябва струг.цена около 1000лв. и и да го използвам 2-3 пъти в год. не ме устройва.речено-сторено .ще правя струг :wink:.
започвам от тук
Приложение 4182
Приложение 4181
това беше първоначалния вариант ама.....
Приложение 4180
е тука съм долу горе към средата на работата
Приложение 4178
Приложение 4179
в скоро време трябва да подновя работата по модела :laughing:
-
1 Attachment(s)
продължението
първи опит за полуоски
Приложение 5494
-
Шапка ти свалям. В него регион сте уникати........ познавам един образ от Нова Загора ...... навремето намери на пътя една стара гума от скутерче ....... много я хареса и по нея си направи мотор...... Успех с това което си почнал
-
1 Attachment(s)
това са адапторите за гумите
-
Месинга е хубав за обработване, но за жалост е в пъти по-тежък от дуралуминия, ако имаш възможност ще е по-добре да ги направиш от дуралуминий :-)
Иначе добре изглеждат.
-
Това което казваш Неделчо е вярно , но това е все още прототип.За момента разполагах с този материал и трябваше да монтирам на нещо гумите за да добия някаква реална представа.След това някои неща може да се олекотят ама това като довърша и фрезата :laughing: че и такова животно ще ми трябва.Макар че на това добиче 30-40гр. в повече няма да му тежат.За сега съм го замислил като монстър - катерач пък каквото излезе.
-
1 Attachment(s)
втория опит .доста по добре
Приложение 5500
-
еее колега с тоя струг ме разби да ти се намират примерни чертежи на стругчето ,и продължавай в този дух :cheers:
-
до bassaly
стругчето е правено без никакви чертежи.събрах повечето неща и сглобявах според тях.излишно е да казвам какво ставаше като ми попадне нещо по добро.преправяно е няколко пъти до сегашния си вариант.
-
поклон за ентусиазма разби ми представите ,евала
-
1 Attachment(s)
малко свободно време и малко работа
на стругчето и вече си имам щангички :laughing:
Приложение 5505
задното окачване вече се заформи
-
Изглежда много обещаващо, а аз си мислих да си вземам някакви китайски буклуци и да ги преправям. Ще следя темата :wink:
-
Как изработи пиновете на полуоските? Отделно ли са и после набити или подруг начин?
-
пиновете са набити.след празниците продължавам малко по малко.
-
3 Attachment(s)
след дълга почивка пак се захванах с моделчето.
това са болтчета за кормилната уредба
Приложение 5671
стабилизиращата рамка на шасито
Приложение 5672
тука вече добива вид на нещо
Приложение 5670