-
Неделчо, не е точно така :)
Ако искаш да е по-мудно и едновременно стабилно хелито ти трябват, нека ги наречем "нормални" обороти на ротора и по-малки стойности на ъглите на лопатите.
С високите обороти на главния ротор се запазват и високи обороти на опашката, което от своя страна води до по-голяма стабилност и малък "дрифт" (завъртане на ляво или дясно на опашката без да е подадена команда за това). За да намалиш скоростта на завъртане на опашката при подаване на команда можеш да ползваш "Travel adjustment" опцията на апаратурата, а за да го "успокоиш" на ляво-дясно накланяне и напред-назад можеш да намалиш стойностите на "swash mix". И все пак 250 си остава по-труден и за настройка и за летене от 450 и по-големите си събратя ;)
Успех!
-
а от какво се получава дрифта?възможно ли е да е от бавно серво?
-
Напълно възможно и най-вероятно е от бавно серво. Освен това може да е от ниска чуствителност на жирото, от некачествено жиро, от неправилна настройка - механична и електронна на опашката, "неразбирателство" на жиро и серво...
Като цяло 250 без дрифт си е доста трудно за постигане - може да е малко ама си го има!
Успех!
-
Първо трябва да се нагласи модела да няма никакъв дрифт при нормален режим на жироскопа. Трима на опашката се наглася на нула от апаратурата, механично се наглася модела на предписаните от производителя градуси на опашното витло, зависва се и ако има дрифт механичо се наглася ъгъла на атака на витлото за да се намали максимално отместването (не трябва да има вятър,а ако има да се први сметка и за него на къде отнася опашката) .Това се прави с корекция на дължината на щангата. Докарва се до момента в който или хелито виси без дрифт,или при половин завъртане на пластмасовият накрайник (удължаване или намаляване на дължината на щангата) то започва да дрифти или леко на дясно,или леко на ляво. Ако така не може да го успокоите,чак тогава бутате трима на апаратурата-трябва да го успокоите само с 2-3 стъпки на трима.
Внимаваите дрифта да не е много голям кото започвате описаната процедура, защото хелито може да се върти доста бързо и да изгубите контрол.
Ако по този начин го успокоите, а при заключен режим се появява дрифт,най-вероятно проблема е в жироскопа. Болшинството жироскопи с пиезо-сензор имат и дрифт от промяна на температурата.
-
сервото е бавно,но се кара :smile: ,скоро ще го сменя с бързо, дигитално futaba модел по препоръка на мъжа от моделарскиа магазин.иначе е много послушно и лети добре.
-
-
аз от ден на ден му задобрявям и взе много да ме зарибява.
-
Я кажи каква техника използва за завиване на болчетата, за захващане на сервотата?
Аз първо се опитах да залепя гайката на пръста, ама не успях да стигна мястото, после залепих гайката на пинсетата и така вече успях. Хелито е много малко и много зор видях с тези серво машинки.:crazy:
-
и аз с пинсетки, и с тарпение :smile:много голям кеф си правя c това моделче.
-
Приложение 1165 една не много хубава снимка в полет:smile: