Ето я схемата на дънната платка с корекцийте , утре ще донаправя индикацията :win:
http://farm7.static.flickr.com/6080/...7d92dbcb_z.jpg
Вкарах и триосев жироскоп.
Версия за печат
Ето я схемата на дънната платка с корекцийте , утре ще донаправя индикацията :win:
http://farm7.static.flickr.com/6080/...7d92dbcb_z.jpg
Вкарах и триосев жироскоп.
Ето я и индикацията даните ги вкарваме в преместващия регистър серийно като клокваме непрекъснато, индицираме през 8 битовия пралелен регистър памет и държим до следващото зарежданеhttp://farm7.static.flickr.com/6077/...6b6266ce_z.jpgКато бонус и бибитка ще си имаме ,че ако не литне поне да свири:)
ОЩЕ ВЕДНЪЖ МОЛЯ ВСИЧКИ КОЛЕГИ, АКО НЯКОЙ ЗАБЕЛЕЖИ НЯКАКВА ГРЕШКА ИЛИ НЕЩО НЕЯСНО МОЛЯ ДА МЕ ИНФОРМИРА ЗА ДА БЪДЕ КОРИГИИРАНО ЗА ДА НЕ МИ ИДЕ АКЪЛА ДЕТО МИ ИДЕ ПОСЛЕ:ae::laughing:
ПАЦО бре,
Що усложни тая индикация толкова? Имах в предвид 2-3 светодиода примерно зелен, червен и син или един евтин RGB да индикира различни състояния по твоя преценка. Все ще се намерят 2-3 свободни шини на проца.:wink:
Още нещо - струва ми се, че за жирота-та ти трябват 3.3V....поне по спомен.
Все още не знаем какви са жиротата това е лесно поправимо, индикацията я усложних с определена цел, всеки диод ще индицира състоянието на всеки канал, при определена комбинация (от канала на гаста примерно, както е при програмирането на спидовете) ще се превключва в сервизен режим и ще сможе да се индицират даните от сензорите като светодиодни стълбици(колкото е по наклонен модела толкова повече свтодиоди ще светят при тест на акселерометъра, а при жироскопите колкото по рязко е е завъртането(по голяма ъглова скорост) или ще индицира пулса на GPS-а и тн...
Ясно...тоест индикацията ще ти е необходима само по време на развоя.
по скоро на полето, когато не си нося лаптопа:wink:ще мога да коригирам основни параметри през канала на гаста на РРМ-а или(или и) комбинация от ръчките, тоест да се настроий модела или да се тестват системите и да се коригират пропорционалностите или параметрите на ПИД-а само базисни настроки разбира се, по прецизно в къщи:laughing:
Пацо евала за ентусиазъма.
Като си му сложил свирка трябва и индикация да показва кога е готова Мусаката :ae:
Сега сериозно, ако искаш ще ти пратя едни пир датчици от една система за стабилизация.
Тя платката е неизползваема в този си вид но поне пировете може да ползваш за експеримента.
Приложение 3608
Благодаря ти но аз търся пирове от аларми , тези сензори който предлагаш са рядкост и това ще влоши повторяемоста, в алармите сензора е дференциялен за да усеща движение тоест в един корпус са монтирани два сензора геометрично разместени и полярно противоположно включени когато няма движение напрежението на двата сензора се унищожава взаимно при движение(и в твоя сензор са включени така само че един срещо друг в равнината) гарантирано се получава разлика която се усилва от вградения усилвател (има едно полево транзисторче).... искам да го направя с тези сензори но първо трябва малко да поекспериментирам:ae::win:
Като се върна от почивка в края на месеца ще се разтърся по колеги за бракувани пир датчици.
Аз навремето експериментирах със PIR D203B но го зарязах, ако ги изкопая твой са.